57. MDF – Filmski program

Željko Šturlić – ravnatelj Narodnog Sveučilišta Dubrava, suradnik filmskog programa

FILMSKE PROJEKCIJE NA GORICI

Mjesto održavanja: Ulica don Krste Stošića
Vrijeme održavanja: 21.15 sati
Nedjelja, 18. lipnja

ANKA
anka

Redatelj: Dejan Aćimović
Žanr: dječji igrani film
Uloge: Eric Cantona, Rade Šerbedžija, Linda Begonja, Cvita Viljac, Anđela Ramljak, Vuk Kostić, Nikola Kojo, Žarko Savić, Goran Grgić, Jelena Lopatić i Petar Mirčevski

Trajanje: 90 minuta
Godina: 2017.
Država: Hrvatska

ANKA je priča o djevojčici iz sirotišta koju posvaja bogata rođakinja. Razočarana rođakinjom, utučena Anka bježi želeći se vratiti u sirotište. Put je dovodi do ciglane, gdje joj ciglari daju privremeni dom, sobu buntovnoga ciglara Brazilijanca, koji je te noći završio u zatvoru zbog svađe koju je zametnuo u seoskoj krčmi. U ciglani, smještenoj u dubini šume, s realnim životom isprepliće se bajkoviti svijet šumskih bića, koji vide samo djeca bujne mašte…


Ponedjeljak, 19. lipnja

UZBUNA NA ZELENOM VRHU

Redatelj: Čejen Černićuzbuna na zelenom vrhu
Žanr: dječji igrani film
Uloge: Marko Tocilj, Alex Rakos, Jan Pentek, Tin Gregoric, Jakov Piljek, Lucija Philips

Trajanje: 81 minuta
Godina: 2017.
Država: Hrvatska

Uzbuna na Zelenom vrhu prati uzbudljive događaje u životu Ratka Milića Koka prije njegova preseljenja u Zagreb. Koko i njegovi prijatelji provode ljetne praznike igrajući se na obalama jezera uz idilični Zeleni vrh. Tu idilu iznenada naruši niz misterioznih pljački i razbojstava počinjenih pod okriljem noći. Kao i uvijek, Koko i prijatelji odluče „malo uskočiti“ odraslima i uzeti stvar u svoje ruke.


Utorak, 20. lipnja

MIŠO I ROBIN
miso i robin
Redatelji: Denis Alenti i Vjekoslav Živković
Žanr: animirani film
Godina: 2016.
Država: Hrvatska

Mišo i Robin animirana je serija namijenjena predškolskoj djeci, ali i cijeloj obitelji. Dva glavna lika jesu mačak Mišo i crvendać Robin, koji kroz igru i zabavu uče i istražuju svijet oko sebe. Treći glavni lik naratorov je glas, koji nas vodi kroz komunikaciju s likovima.

 

 


Srijeda, 21. lipnja

VAU VAU ZVIJEZDA
Sinkroniziranovau vau

Izvorno ime: Rock Dog
Redatelj: Ash Brannon
Žanr: animirana obiteljska komedija
Glasovi: Ivan Đuričić, Davor Gobac, Slavko Juraga, Žarko Savić, Luka Petrušić, Ana Vilenica

Trajanje: 89 minuta
Godina: 2017.
Država: Kina/SAD

Na snježnoj gori ovce žive u harmoniji, ali pas Brodi, koji bi ih trebao čuvati, radije svira rock & roll. Kada radio padne s neba u ruke toga tibetanskog mastifa, on napusti dom kako bi ostvario svoje snove i postao glazbenik, a na tom putu naći će se u potpuno neočekivanim situacijama.


Četvrtak, 22. lipnja

LJEPOTICA I ZVIJER
Sinkroniziranozvijer

Izvorno ime: Beauty and the Beast
Redatelj: Bill Condon
Žanr: obiteljski, fantazija, mjuzikl
Glasovi: Mia Biondić, Nina Kraljić, Filip Riđički, Đani Stipaničev, Ervin Baučić, Ozren Grabarić, Pjer Meničanin, Enes Vejzović, Lana Jurčević, Nikola Seleš, Dušan Gojić i Mirela Brekalo

Trajanje: 130 minuta
Godina: 2016.
Država: SAD

Ljepotica i Zvijer fantastično je putovanje Belle, pametne, lijepe i samostalne djevojke, koju Zvijer zarobi u svom dvorcu. Unatoč svojim strahovima, Belle se sprijatelji sa začaranim osobljem i upozna plemenito srce istinskog princa, koji se krije iza strašnog izgleda Zvijeri.


Petak, 23. lipnja

VAIANA – POTRAGA ZA MITSKIM OTOKOM
Sinkronizirano

Izvorno ime: Vaianavaiana
Redatelji: Ron Clements i John Musker
Žanr: animirani, komedija, avantura
Glasovi: Mia Negovetić, Radojka Šverko, Ervin Baučić i Ivana Rushaidat

Trajanje: 103 minute
Godina: 2016.
Država: SAD

Na svojem putovanju Vaiana sreće nekoć moćnog poluboga Mauija, koji je vodi u njezinoj misiji da postane vrhunska navigatorica. Oni zajedno plove preko oceana u pustolovini punoj akcije, u kojoj susreću divovska čudovišta. Vaiana ostvaruje drevnu misiju svojih predaka i otkriva jednu stvar koju je oduvijek tražila: vlastiti identitet.


Subota, 24. lipnja

PRSTE(N) K SEBI
Sinkroniziranoprsten

Izvorno ime: Bling
Redatelji: Kyung Ho Lee i Wonjae Lee
Žanr: animirani akcijski
Glasovi: Zoran Pribičević, Branko Smiljanić, Ozren Grabarić, Mia Krajcar, Nikola Marjanović i Sven Šestak

Trajanje: 82 minute
Godina: 2016.
Država: Južna Koreja / SAD

Kada superzločinac Oskar zaprijeti da će uništiti čitav grad, sramežljivi izumitelj Sam angažira robote da spase situaciju. Radnja filma smještena je u izvorni grad budućnosti, koji golica maštu i služi kao jedinstvena pozadina za uzbudljive akcijske dijelove. Na prvi pogled, gradovi liče na one moderne u kojima i sami živimo, ali kada pažljivije pogledate, vidjet ćete kako zrakom lete automobili a nogostupom šeću roboti.


Nedjelja, 25. lipnja

MOJ ŽIVOT KAO TIKVICAtikvica

Izvorno ime: Ma via de Courgette
Redatelj: Claude Barras
Žanr: obiteljski, animirani
Glasovi: Gaspard Schlatter, Sixtine Murat, Paulin Jaccoud, Michel Vuillermoz, Raul Ribera, Estelle Hennard, Elliot Sanchez

Trajanje: 70 minuta
Godina: 2016.
Država: Francuska

Junak ove animirane pustolovine hrabri je maleni dječak zvan Tikvica. Kada zbog tragičnog spleta događaja izgubi majku, mladi Tikvica ostaje sam na svijetu. Simpatični policajac Raymond odvede ga u dom pun djece koja su također ostala bez roditelja. Isprva zastrašen neobičnim, ponekad i surovim, mjestom, s vremenom nauči otvoriti se pa ondje pronađe novu obitelj i iskrenu ljubav.


Ponedjeljak, 26. lipnja

MALI ŠEFmali sef

Izvorno ime: The Boss Baby
Redatelji: Hendel Butoy, Tom McGrath
Žanr: animirani film
Glasovi: Luka Peroš, Mladen Vasari, Ronald Žlabur, Mila Elegović, Marko Makovičić, Roko Krasovac

Trajanje: 98 minuta
Godina: 2016.
Država: SAD

Sedmogodišnji dječak Tim ljubomoran je na svog novog mlađeg brata, kojeg njegovi roditelji obožavaju. Međutim, Tim uskoro otkriva veliku tajnu svoga brata te će se morati udružiti zajedno s njim, kako bi svaki od njih ostvario svoj cilj. Mali šef je urnebesna priča o utjecaju dolaska nove bebe u obitelj, ispričana iz perspektive maštovitog sedmogodišnjaka. Ova originalna komedija o važnosti obitelji privući će sve generacije.


Utorak, 27. lipnja

ŠTRUMFOVI: SKRIVENO SELO
Sinkroniziranostrumpfovi

Izvorno ime: Smurfs: The Lost Village
Redateljica: Kelly Asbury
Glasovi: Mila Elegović, Ljubomir Kerekeš, Ana Begić Tahiri, Alma Prica i Hana Hegedušić

Trajanje: 90 minuta
Godina: 2016.
Država: SAD

U trećem nastavku ovog popularnog animiranog serijala Štrumfeta će se uz pomoć tajanstvene karte i u pratnji svojih najboljih prijatelja (Lumenog, Trapavog i Hrge) upustiti u uzbudljivu avanturu kroz Zabranjenu šumu, ispunjenu magičnim stvorenjima, kako bi pronašla misteriozno skriveno selo prije nego što to učini zločesti čarobnjak Gargamel.


Srijeda, 28. lipnja

SNJEŽNA KRALJICA 3: VATRA I LED
Sinkroniziranokraljica 3

Izvorno ime: The Snow Queen 3
Žanr: animirani pustolovni
Redatelj: Aleksej Cicilin
Glasovi: Nina Kraljić, Robert Bošković, Ivan Glowatzky, Željko Duvnjak, Luka Peroš i Sanja Hrenar

Trajanje: 89 minuta
Godina: 2016.
Država: Rusija

Nakon junačke pobjede Snježne Kraljice i kralja, Gerda još uvijek ne može pronaći mir. Njezin san je pronaći roditelje i konačno skupiti cijelu obitelj pa sa svojim prijateljima odlazi u potragu za njima. Na tom putovanju suočit će se s novim izazovima: otkrit će čarobni antički artefakt. Od toga trenutka ništa više neće ići prema planu…


Četvrtak, 29. lipnja

PJEVAJTE S NAMA
Sinkroniziranopjevajte s nama

Izvorno ime: Sing
Žanr: animirani, komedija, obiteljski
Redatelj: Garth Jennings
Glasovi: Marko Makovičić, Janko Rakoš, Vanja Ćirić, Ivan Glowatzky, Renata Sabljak, Mila Elegović, Goran Navojec, Daniel Dizdar, Dražen Bratulić i Bojan Navojec

Trajanje: 110 minuta
Godina: 2016.
Država: SAD

Kako bi oživio kazalište, koje je potpuno zapušteno, ravnatelj Koala Buster organizira natjecanje u pjevanju, u kojem pobjednika očekuje velika novčana nagrada. U finalu ostanu miš koji gleda samo svoj interes, plašljiva slonica koja ima strah od javnih nastupa, mama svinja koju doma čeka dvadeset pet praščića, mladi gangster gorila koji želi skupiti novce da oslobodi tatu iz zatvora i punk-rock dikobrazica koja želi pjevati sama, a ne u bendu.