57. MDF – Ljetna pozornica

SVEČANO OTVORENJE 57. MEĐUNARODNOG DJEČJEG FESTIVALA 

Ljetna pozornica/ Trg Republike Hrvatske 21 sat
Marijana Nola prema A. N. Tolstoyu

BURATINO

Skladatelj: Neno Belan
Redateljica: Nina Kleflin
Scenograf: Branko Lovrić Caparin
Kostimografija: Sara Lovrić Caparin
Koreografkinja: Dženita Imamović
Inspicijent: Anđelko Babačić
Igraju: Buratino, Karlo, Karabas Barabas, Sviralo, Harlekin, Pierrot, Columbina, Bazilije, Alisa, Tortilja
Sudjeluje: Dramska radionica „Ivana Jelić“ HNK u Šibeniku
Glazbeni sastav: Neno Belan&Fiumens

BURATINO – hrabri dječak koji posjeduje ključ čarobnog grada Buratino, manje poznata inačica Collodijevog Pinocchija iz pera Nikolaja Tolstoja poslužila je dramaturginji Marijani Nola da napravi uspješnu dramatizaciju koja je svoj put započela predstavom na MDFu 2010. godine. Zašto je Buratino tako značajan za MDF?
Taj lutkić, zločest i samoživ, nauči okrutnu lekciju života i postane dobar i pošten dječak. No, to smo znali još iz Pinocchia. Ono što nam je Buratino donio kao novitet za nas je posebno važno. Buratino u svojoj ruci drži zlatni ključić, ključić koji otvara čarobni grad, grad u kojem je sve posvećeno djeci i kazalištu. Ili kako bi stari Karlo u svojoj pjesmi rekao: „Bio jednom jedan grad, na obali plavog mora, grad čaroban kao pisma i prekrasan kao zora. Imao je taj grad snove, dobri ljudi su ih tkali, imao je dičju dušu i teatar jedan mali.“ Stoga je Buratino, amblematski i programski, postao začetnik i povratnik velike ideje koja je u samim temeljima Međunarodnog dječjeg festivala, ideje o hrabrom djetetu koje svojom dobrotom mijenja svijet.

Nedjelja, 18. lipnja u 21:00

Ljetna pozornica/ Trg Republike Hrvatske 21 sat Repriza predstave otvaranja

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku
Marijana Nola prema A. N. Tolstoyu
BURATINO

Skladatelj: Neno Belan
Redateljica: Nina Kleflin
Glazba: Neno Belan&Fiumens
Scenograf: Branko Lovrić Caparin
Kostimografija: Sara Lovrić Caparin
Koreografkinja: Dženita Imamović
Inspicijent: Anđelko Babačić
Igraju: Maja Kovač, Mate Gulin, Damir Lončar, Šime Bubica, Ivo Perkušić, Jakov Bilić, Franka Klarić, Matija Kačan, Nela Kocsis, Oriana Kunčić i dramska radionica „Ivana Jelić“ HNK u Šibeniku

Roman Buratino, Alekseja Nikolajeviča Tolstoja po mnogima je toplija, maštovitija i čudesnija verzija pripovijesti o nestašnom drvnom lutku. Umjesto da krene u školu Buratino se upušta u avanture. U lutkarskom kazalištu upoznaje svoju braću lutke Pierrota, Arlecchina i Columbinu i okrutnog direktora Karabasa Barabasa. Pada u ruke šarmantnih prevaranata mačka Bazilija i lisice Alise. Od kornjače Tortilje saznaje tajnu čarobnog zlatnog ključića. Na svom putu Buratino mnogo toga nauči, a najvažnija je spoznaja da dobro srce otvara sva vrata na svijetu.

Trajanje: 80 minuta
Uzrast: 5+

Ponedjeljak, 19. lipnja u 21:00
Utorak, 20. lipnja u 21:00
Srijeda, 21. lipnja u 21:00
Četvrtak, 22. lipnja u 21:00
Petak, 23. lipnja u 21:00
Subota, 24. lipnja u 21:00
Nedjelja, 25. lipnja u 21:00
Ponedjeljak, 26. lipnja u 21:00
Utorak, 27. lipnja u 21:00

OTKAZANO

NU teatar za deca i mladi, Skoplje, Makedonija
PETAR PAN

Redatelj: Bonjo Lungov
Dramaturginja: Maja Enčeva
Koreograf: Konstantin Karako
Scenografkinja i kostimografkinja: Diljana Prvanova
Igraju: Nenad Mitrevski , Nataša Petrović, Maria Gjorgjijovska, Ana Levajković-Boškov, Vineta Damčeska, Predrag Pavlovski, Martin Jordanoski, Dragan Dovlev, Mickey Ancevski, Bojan Kirkovski, Isabella Novotny, Tatjana Pavlovska Kocovska i Katarina Ilievska Siljanovska

Petar Pan dijete je koje nikad ne odraste i koje svatko od nas uvijek želi zadržati u sebi. Ima li što ljepše od toga da nam se snovi koje nosimo u sebi ponekad ispune, avanture koje smo htjeli proživjeti da nam se dogode i da dobro uvijek pobjeđuje zlo. Gledatelji će uživati u fantastičnim trenutcima u zemlji Nigdjezemskoj.

Trajanje: 60 minuta
Uzrast: 6+

Srijeda, 28. lipnja u 21:00
Četvrtak, 29. lipnja u 21:00
Petak, 30. lipnja u 21:00
Subota, 1. srpnja u 21:00