Vučje srce osvojilo Šibenik

Kazalište sjena zaposjelo je ovogodišnji Međunarodni dječji festival. Nakon ruske ‘Palčice’, festivalska publika imala je priliku produbiti vezu s nešto drugačijim kazalištem od onog na koji je navikla i tu je priliku iskoristila.

Predstava ‘Vučje srce’ nastala u koprodukciji slovenskog i hrvatskog kazališta, odnosno Kazalištne družine Pinklec iz Čakovca i Zavodom federacija iz Ljubljane bila je u repertoaru Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku u programu MDF-a u četvrtak, 22. lipnja.

Predstava ‘Vučje srce’ u režiji renomiranog slovenskog režisera Petra Kusa nastala je po motivima istinitog događaja.

Izvorni tekst nastao je po motivima istinitih zgoda vuka Slavca, kojeg su biolozi sa Sveučilišta u Ljubljani pratili pomoću telemetrijskog ovratnika između lipnja 2011. i kolovoza 2012.

Ideja redatelja je predstavom pokušati osloboditi vuka stigme krvoločne, mračne životinje s čime se djeci šalje poruka tolerancije i mira. Kroz 45-minuta, koliko predstava traje jer je namijenjena djeci predškolske dobi, redatelj vodi publiku kroz život vuka upoznavajući djecu s njegovom istinskom prirodom, s vukom kakav je mimo ljudskih priča.

Šibenska publika i gosti izuzetno su dobo prihvatili umjetnički izričaj slovenskog umjetnika koji je već postao na neki način i domaći redatelj u Šibeniku jer je see njegovi umjetnički nastupi pamte.
Koliko dobro je glumačka postava uz pomoć sjena i lutaka u svemu uspjela, pokazat će vrijeme no festivalska publika oduševljena je viđenim.